Laat maar komen, die vragen !

Meningen genoeg over elektrisch rijden! Maar helaas komen die niet altijd van mensen met ervaring. Daarom verzamelden we voor jou op deze pagina de meest gestelde vragen uit de praktijk. Voor de antwoorden die je hier niet vindt, staan onze experten klaar. En die kennen geen taboes.

Voor antwoorden uit betrouwbare bron: onze experts

Aan informatie geen gebrek. Maar zit je toch nog met vragen over jouw specifieke situatie? Of over dat specifieke model? Onze experten staan voor je klaar. Voor een open en eerlijk antwoord.

Stap eens binnen bij een concessie in jouw buurt

Wat wil je weten over opladen?

Opladen, hoe gaat dat in z’n werk?

Simpel: je hebt een stekker nodig, een stopcontact en een kabel. Welke? Dat hangt ervan af hoe snél je wil laden. Want je kan kiezen tussen een gewoon stopcontact, een laadpunt of een snellader.

We leggen het u hier graag even uit

 

ID.4 oplader

Waar kan ik overal opladen?

In tegenstelling tot tanken kan opladen zowat overal: thuis, op het werk, onderweg en bij veel parkings van winkelcentra, stadskernen, supermarkten, wegrestaurants, hotels enzoverder. Wat je daarvoor nodig hebt, 

lees je hier.

Hoe kan ik mijn laadbeurt betalen?

Het is zo eenvoudig als maar kan: met alles, behalve cash. Concreet? Met een laadkaart, badge of app. Bij snellaadstations kan het ook met een kredietkaart. En soms is het gewoon gratis. 

Hier vind je een handig overzicht

 

Hoe haal ik het maximum uit mijn batterij?

Voor de batterij van een elektrische auto geldt hetzelfde als voor die van je smartphone: niet gebruiken tot de laatste percent, niet altijd laden tot de volle 100%. Gelukkig is er een oplaadmanager aan boord.

 Je leest er hier alles over

De smaak van elektrisch rijden heb je trouwens bijzonder snel te pakken.
De proef op de som nemen? 

Boek hier je testrit 

Hoever kan ik rijden met mijn elektrische wagen?

Is mijn elektrische wagen geschikt voor elke afstand?

Het elektrische gamma van Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen gebruikt batterijtechnologie van de nieuwste generatie. Dat betekent een royaal rijbereik en een grote flexibiliteit in laadmogelijkheden. En voor langere ritten gidst de routeplanner u vlot naar laadpunten op uw weg.

Lees hier hoe je elektrisch rijdend overal komt

Hoe bereken ik het reële rijbereik?

Net zoals bij klassieke brandstof spelen factoren als rijgedrag, lading en passagiers een grote rol. Maar bij batterijen heeft de buitentemperatuur een grotere invloed. Ook elektrische systemen als airco hebben effect. Maar hedendaagse batterijen zijn daarop voorzien.

Meer details lees je hier

Vind ik bij Auto Natie Group ook laadoplossingen?

Je wil een eigen laadpunt thuis of op kantoor? Uitstekend idee. Dan hebben we voor jou een oplossing op maat. Met alle kwaliteitsgaranties die erbij horen, via Electric by D’Ieteren. Of kortweg EDI.

Meer over EDI

Wat zijn de financiële voordelen?

Wat maakt het totale kostenplaatje zo interessant?

Al gehoord van ‘Total Cost of Ownership’? Beheerders van bedrijfswagenparken bedachten die term om de werkelijke kosten over de hele levensduur van een voertuig te berekenen. En volgens die rekensom komt elektrisch rijden goedkoper uit. Benieuwd naar alle criteria?

Contacteer ons Fleet & Business-team voor jouw TCO-berekening op maat.

Wat zijn de financiële voordelen vanaf de aankoop?

Wat zeker meespeelt zijn de fiscale voordelen, zowel voor de particulier, de werknemer met een bedrijfswagen als de zelfstandige. En die zijn er ook voor plug-inhybrides, voor velen de ideale transitie naar volledig elektrisch rijden. Let wel: de fiscaliteit verschilt per regio.

We gaan er hier dieper op in

Waarom maken onderhoudskosten zo'n groot verschil?

Een elektrische motor bevat veel minder bewegende delen en staat niet bloot aan immense druk en hitte binnenin. Hij is dus minder onderhevig aan slijtage en er moeten minder onderdelen vervangen worden. Dat scheelt tot liefst 35% in de onderhoudskosten.

Ontdek hier alle details

Enkele modellen uit ons elektrische gamma.

Volkswagen ID.4 

Elektrisch
Volkswagen ID.4
CO2 0 g/km (NEDC) - 0 g/km (WLTP)
Vanaf € 46.625 incl. BTW
Vanaf € 309/maand incl. BTW
in AutoCredit.¹(laatste maandaflossing: € 26.699)

CUPRA Born

Elektrisch
CUPRA BORN
CO 0 g/km (NEDC) - 0 g/km (WLTP)
Vanaf € 43.556,85 incl. BTW
Vanaf € 289 /maand incl. BTW
in AutoCredit.¹(laatste maandaflossing: € 23.199)

ŠKODA ENYAQ iV

Elektrisch
SKODA ENYAQ iV
CO2 0 g/km (NEDC) - 0 g/km (WLTP)
Vanaf € 43.590 incl. BTW
Vanaf € 319/maand incl. BTW
in AutoCredit.¹(laatste maandaflossing: € 23.599)

Q4 e-tron

Elektrisch
Q4 e-tron
CO2 0 g/km (NEDC) 0 g/km (WLTP)
Vanaf € 44.400 incl. BTW
Vanaf € 699/maand incl. BTW
in AutoCredit.¹(laatste maandaflossing: € 27.899)

Wens je meer informatie, een offerte of een testrit? 
Onze specialisten helpen je graag verder op weg!

Foto 1 / 1
Foto 1 / 1

Wil je op de hoogte blijven van de ID. Buzz? 
Laat hier je contactgegevens achter.

Let op, geld lenen kost ook geld.

1AutoCredit = Lening op afbetaling met initieel vaste termijnbedragen en een hoger laatste termijnbedrag op maximum 36 maanden en met vaste debetrentevoet van 2,49 %, aangeboden door Volkswagen D'Ieteren Finance n.v. Op het moment van ondertekening van deze lening op afbetaling, zal D'Ieteren Lease n.v. (Leuvensteenweg 679 - 3071 Kortenberg - België - RPR Leuven - KBO 0402623937), een dochteronderneming van Volkswagen D'Ieteren Finance n.v., u een verkoopoptie aanbieden waarmee zij zich ertoe verbindt om aan het einde van de lening en onder bepaalde voorwaarden, uw voertuig over te kopen voor een prijs die gelijk is aan het laatste termijnbedrag dat verschuldigd is onder de lening op afbetaling, en deze prijs aan Volkswagen D'Ieteren Finance te betalen als volledige of gedeeltelijke betaling van de nog verschuldigde laatste maandelijkse afbetaling.  Aanbod voorbehouden aan particulieren op alle nieuwe voertuigen van het -gamma van 31/05/2022 tot en met 30/06/2022. Maximum kilometeraantal per jaar: 15.000 km. Onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door Volkswagen D’Ieteren Finance n.v., Leuvensesteenweg 679, 3071 Kortenberg, kredietgever, met maatschappelijke zetel te 1050 Brussel, Maliestraat 50. KBO 0841 046 715, RPR: Brussel, rekening IBAN: BE 97 4829 0680 3149. vdfin.be/contact
Aanbod onder voorbehoud van prijswijzigingen en vergissingen.

Adverteerder voor het krediet: Volkswagen D'Ieteren Finance n.v., waarvan  Financial Services een commerciële benaming is, met maatschappelijke zetel te 1050 Brussel, Maliestraat 50. KBO 0841 046 715, RPR: Brussel. IBAN: BE 97 4829 2680 3149.

Representatief voorbeeld voor een lening op afbetaling geldig van 31/05/2022 tot en met 30/06/2022: JKP van 2,49%, vaste debetrentevoet van 2,49%, zonder kost. Contante prijs BTW inclusief (aanbevolen catalogusprijs): € 42.540,59, voorschot: € 9.371,69, kredietbedrag: € 33.168,90, duur: 36 maanden, 35 maandaflossingen van € 350,42 met een laatste maandaflossing van € 22.980,43. Totaal bedrag te betalen door de consument (afgezien van elk voorschot): € 35.245,17.

De aanbevolen catalogusprijs: de door Volkswagen, Audi, CUPRA en ŠKODA-Import aanbevolen maximumprijs voor de wagen vermeld zonder extra opties. Het klantenvoordeel is de som van de korting, de waarde van de aangeboden uitrustingen en de voorwaardelijke overnamepremie. Onder voorbehoud van vergissingen, drukfouten of prijswijzigingen en zolang de voorraad strekt.

Meer informatie over de fiscaliteit van je voertuig en de voorwaarden: contacteer je Auto Natie verdeler. Model enkel ter illustratie en uitgerust met te betalen opties.