OLVE - Auto Natie Group 5

Samen naar hetzelfde doel 

Samen werken. Samen scoren.’ Dat staat te lezen op de spandoeken die Auto Natie Group naast een van de Edegemse grasmatten mocht hangen. Dat vat precies samen waar het zowel in de autosector als op een voetbalveld allemaal om draait. Spelers, trainers, begeleiders en vrijwilligers zijn stuk voor stuk onmisbare radertjes in de sportieve werking van de club. Ook in een modern mobiliteitsbedrijf kom je helemaal nergens zonder teamwerk tussen de verschillende afdelingen van de concessies (denk maar aan de showrooms, magazijnen en werkplaatsen). Daarbij is een goede coaching van essentieel belang. 


Dat weet ook Johan Van den Broecke, bestuurslid bij K.S.C. OLVE. Hij is bij de club niet alleen verantwoordelijk voor de sponsordossiers, maar begeleidt er ook de G-ploeg en de belofteploeg. ‘In onze G-ploeg staan spelers met een beperking op het veld. De belofteploeg komt uit in een nevencompetitie, waarin de meest beloftevolle jonge talenten het tegen elkaar opnemen en waar ze kunnen proeven van een hoger niveau’, vertelt hij.


In onze voetbalclub heeft iedereen een plaats: jong en oud, mannen en vrouwen, spelers die leven voor het voetbal en sportievelingen die er gewoon van houden om in een team aan hetzelfde doel te werken. Precies daarom vonden we in Auto Natie Group een goede partner. Zij begrijpen als geen ander het belang van teamwerk en een goede groepsgeest, zowel op als naast het veld. Dankzij hun steun kunnen we onze club verder uitbouwen tot een plaats waar talent kan groeien, en waar het fijn voetballen is.
 

Sponsoring OLVE Edegem

Lokale verankering

‘Daarnaast hechten we belang aan lokale verankering’, gaat Johan verder. ‘Auto Natie Group heeft een vestiging in Kontich, bijna letterlijk bij onze voetbalclub om de hoek. De spelers, ouders, bestuursleden en trainers die met een wagen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA of ŠKODA rijden, zijn volgens mij allemaal trouwe klanten van Auto Natie Kontich of van de vroegere garage Joly. Wanneer we voor onze ploeg op zoek gaan naar sponsors, streven we bewust naar lokale bedrijven die met ons een samenwerking aangaan op de lange termijn.’


Er is bovendien een rechtstreekse link tussen de club en de concessie in Kontich. Thomas Van Baelen werkt als Sales Advisor voor Audi bij Auto Natie Kontich, en speelt al jaren bij K.S.C. OLVE. ‘Ik startte er bij de junioren en speel er nu in de tweede ploeg’, vertelt Thomas. ‘De club is zonder twijfel mijn tweede thuis, de plek waar ik al heel wat prachtige overwinningen mocht vieren, maar waar ik ook geleerd heb om met tegenslagen om te gaan. En de derde helft is er altijd memorabel’, lacht hij. ‘Maar bovenal vind ik het bijzonder fijn om mijn twee passies, wagens en voetbal, hier te zien samenkomen in dit partnership.’