Servicebedrijf in hart en nieren

B-Close staat dicht bij de klant. Het bedrijf is actief in de verkoop en verhuur van A-merk heftrucks en is ijzersterk in een vlotte sales en piekfijne service. Dat resulteert in op maat gemaakte oplossingen voor elke logistieke situatie. Vandaag telt de onderneming al vijf vestigingen en 250 medewerkers.

Zo’n 140 techniekers doorkruisen dagelijks de Belgische wegen voor onderhoud en herstellingen van (hef)trucks. Dat doen ze in Volkswagen Caddy’s, Transporters en Crafters, geleverd door Auto Natie Group. Recent kwamen daar ook tien elektrische CUPRA Borns bij.

Voortrekker in vergroening

‘Veel arbeiders hebben een bestelwagen, maar kunnen die moeilijk gebruiken voor privéaangelegenheden’, vertelt Bart. ‘Om onze medewerkers zonder tweede wagen toch een financieel voordelige oplossing te bieden, hebben wij een autodeelprogramma opgestart.’ Per vestiging biedt B-Close twee volledig elektrische CUPRA Borns aan. Die kunnen de personeelsleden reserveren wanneer ze er eentje nodig hebben.

Op die manier komt B-Close tegemoet aan noden van medewerkers én neemt het bedrijf een voorbeeldfunctie in. ‘Door bewust te kiezen voor elektrische wagens, zijn wij voortrekker in de vergroening van de logistieke sector. Ook komen onze arbeiders zo op een laagdrempelige manier in contact met elektrisch rijden. En dat past perfect bij onze bedrijfsfilosofie.’ Daarnaast worden de wagens ook gebruikt voor interne verplaatsingen, zoals naar opleidingen of tussen verschillende vestigingen.

MyMove-technologie

De Brusselse scale-up MyMove – die ontstond onder de vleugels van D’Ieteren – zorgt voor de nodige software om dat autodelen vlekkeloos te laten verlopen. ‘Via een applicatie kunnen de medewerkers de wagen reserveren voor privégebruik. In elke vestiging zijn natuurlijk een laadpaal en laadkaart beschikbaar’, gaat Bart verder.

Het kostenplaatje is alvast voordelig: de eerste honderd uur zijn gratis, nadien betaalt het personeel 1 euro per uur voor het gebruik van een deelwagen. ‘Tot nu toe is het autodelen goed onthaald en enorm populair. Enkele medewerkers gaan er zelfs mee op reis.’

B-Close koos in het deelprogramma bewust voor elektrische CUPRA Borns. ‘Die keuze was snel gemaakt’, vertelt Bart. ‘De CUPRA Born heeft niet alleen een interessant bereik, maar ziet er ook aantrekkelijk en sportief uit. Dat is – zeker in onze sector – niet onbelangrijk. Het is een vinnige wagen die bij onze medewerkers bijzonder in de smaak valt.’

Flexibiliteit in de vloot 

B-Close is al enkele jaren tevreden klant bij Auto Natie Group. ‘Automotive is een heel interessante, maar soms onvoorspelbare sector’, vertelt Bart. ‘We weten perfect wanneer onze wagens aan vervanging toe zijn, maar bij de komst van nieuwe medewerkers moeten we natuurlijk snel schakelen. Op dat moment toont Auto Natie Group zich als de perfecte partner. Ze hebben een mooie bufferstock en kunnen snel voertuigen leveren. En die flexibiliteit is onvervangbaar’, sluit hij af.

Nog vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om CUPRA te integreren in je bedrijfswagenpark?

Voor meer informatie of een gedetailleerde TCO-berekening kan je altijd bij ons Fleet & Business-team terecht!