1.         WAT IS HET COVID SAFE TICKET?

Het Nationaal Overlegcomité van 19 juli 2021 besliste dat voor evenementen vanaf 1.500 toeschouwers het Covid Safe Ticket (CST) gebruikt kan worden. Het wettelijke kader voor dat CST is vastgelegd in een samenwerkingsakkoord en een uitvoerend samenwerkingsakkoord tussen de verschillende overheden van het land. Anders dan het Europese coronacertificaat, dat reizen binnen de EU regelt, is het Covid Safe Ticket specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat u een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het CST is alleen geldig in België.

Op technisch vlak zijn het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat wel gewoon hetzelfde. Beide werken met een QR-code, die automatisch op u smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app: 
https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat/covidsafebe-app-mobiele-app-om-covid-certficaten-te-downloaden

2.         WIE KOMT IN AANMERKING VOOR HET COVID SAFE TICKET?

U krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • u bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: u bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • u hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • u hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat : geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • u hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag. (opgelet: dit is niet van toepassing op Klassiek aan de Schelde)

3.         VOOR WELKE EVENEMENTEN GELDT HET COVID SAFE TICKET? 

Het Covid Safe Ticket kan gebruikt worden voor massa-evenementen vanaf 1.500 bezoekers. Vanaf 13 augustus kan dat voor buitenevenementen, Klassiek in het Park, Klassiek aan Zee en Klassiek aan de Schelde maken gebruik van het Covid Safe Ticket voor al zijn bezoekers, artiesten, medewerkers.

4.         ALS ORGANISATOR NEMEN WIJ DE VOLGENDE REGELS IN ACHT

  • Het CST is persoonlijk: de organisator moet dus ook de identiteit van de eigenaar controleren; dit wordt uitgevoerd door een professionele beveiligingsfirma conform het samenwerkingsakkoord van de overheid.
  • Als de geldigheid van het CST vervallen is, moet de bezoeker, artiest of medewerker zich laten hertesten voor hij of zij tot het terrein kan worden toegelaten.
  • De organisator kan, maar is niet verplicht, testfaciliteiten ter beschikking stellen. Alle testen moeten wel afgenomen worden door wettelijk bevoegde professionelen.

5.         HOE GAAN WE NU TE WERK?

  • Op de dag van het concert zullen alle artiesten, musici, medewerkers en het publiek eerst gescanned worden in onze COVID-safe zone aan de publieksingang voor u op het terrein wordt gelaten.
  • Is uw COVID safe tickets in orde?  U mag zonder mondmasker of afstandsregels op het terrein. U mag uiteraard ten alle tijden kiezen om het mondmasker alsnog te dragen als u zich daar beter bij voelt.
  • De productie neemt geen antigeen sneltesten af voor het publiek op de concert dag, is uw ticket niet in orde kan u dus niet op het terrein! Om toegelaten te worden via de app heeft u dus een PCR test nodig.

OPGELET:  een zelftest is niet geldig.

De testcentra vindt u hier: https://testcovid.be/ Ook u huisarts kan hierin advies geven. 

Bij twijfel, aarzel niet om uw vragen te stellen.